Search

Podrška za pet poslovnih ideja u Gradu Sarajevu

Kao rezultat saradnje Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Sarajevo, danas je nakon jednomjesečne edukacije izabrano pet najboljih biznis ideja, u okviru inkubatora poslovnih ideja koji se realizovao na području grada Sarajevo.

Tokom obuke, poduzetnici su stekli znanja i vještine iz oblasti poduzetništva, uz podršku trenera izradili poslovni plan, poslovni model i finansijske projekcije, te se upoznali sa proizvodno-tehnološkim aspektima poslovanja, tržištem, marketingom i prodajom, organizacijom poslovne aktivnosti i ključnim resursima.

Imena kandidata i biznisa koji su osvojili bespovratne grantove su: Lana Pencl „Look2All”, Edin Grabovica „DA Pet Care”, Faris Kapo Neonada d.o.o, Alma Subašić Omerović „Šapa LAB” i Mirela Halvadžija „Healthven.”. Ovi kandidati su nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom uspjeli osvojiti Impakt grantove i mentorsku podršku. Nama je posebno drago što je Impakt fondacija uspjela prepoznati i podržati njihove biznis ideje.

Izražavajući spremnost Grada Sarajevo da pruži podršku razvoju poduzetništva gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić, je istakla:

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što Grad Sarajevo ima priliku učestvovati u IMPAKT programu za podsticaj i podršku biznisima u Sarajevu, te na taj način unaprijediti poduzetnički ekosistem u našem gradu. Ideje su prekrasne i značajne za našu zajednicu, te stoga svaki učesnik ovog projekta zaslužuje našu pažnju i podršku. Ovaj put podržali smo pet najboljih, ali svakako da ćemo se truditi da kontinuirano podržavamo sve one koji se odluče ući u svijet poduzetništva.“

Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT izjavio je „Kriteriji za odabir najboljih bili su izvodljivost poslovne ideje, održivost poslovnog modela i potencijal za dalji rast i razvoj, što se ogleda između ostalog i u potencijalu za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranju dodatne vrijednosti. Sa ovih pet preduzetnika potpisat ćemo ugovore o dodjeli bespovratne finansijske podrške i omogućiti im korištenje stručne i mentorske podrške prilagođene njihovih potrebama.“

Investicijska fondacija IMPAKT kroz inkubator nastoji pružiti integralni program podrške novoosnovanim i postojećim preduzećima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama. Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz inkubatora biti finansijski samoodrživi. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Mi od srca čestitamo svim učesnicima i pobjedničkim timovima i želimo im puno uspjeha u poslovnim izazovima koji su pred njima. A ostale pozivamo da se prijave već prilikom sljedećeg poziva i pridružite se usješnoj mreži IMPAKT-ovih poduzetnika! Dobro nam došli.

Više informacija o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na: www.impakt.ba

Druge objave u kategoriji