Search

Retrospektiva sedmice

Investicijska fondacija Impakt je i u 2022. godini nastavila sa pisanjem uspješnih priča. Već u ovoj sedmici smo imali finalnu prezentaciju poslovnih ideja u Gradu Sarajevu, gdje je jedanaest učesnika imalo priliku da prezentuje svoje poslovne planove, a pet najbolje rangiranih su ostvarili finansijsku podršku. Više o tome možete pročitati na narednom linku. (https://arhiva.impakt.ba/bih/podrska-za-pet-poslovnih-ideja-u-gradu-sarajevu/)

U ovoj godini došlo je do povećanja najniže mjesečne plaće u Republici Srpskoj kao i u Federaciji. Tako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela Odluku o iznosu najniže plaće za 2022. godine i ona je utvrđena je u neto iznosu od 543 KM. Dok je Narodna skupština Republike Srpske usvojila set zakona dana 15.12.2021. godine, a koji se primjenjuju od 1.1.2022. godine. Ukoliko vas zanima više informacija o izmjenama i dopunama seta zakona kontaktirajte nas na mail podrskasarajevo@impakt.ba te ćemo vam poslati više informacija.

U našoj redovnoj rubrici pod nazivom uspješne priče ove sedmice smo imali mladu preduzetnicu iz Banovića Nehru Lugavić koja vodi firmu OpticNet. Koja je nakon bezuspješne potrage za poslom  odlučila da pokrene vlastiti biznis, koji danas vodi vrlo uspješnu. Njenu priču pogledajte na linku ispod. (https://www.facebook.com/ImpaktBH/photos/pcb.7154028864622257/7154021851289625/)

Tim Investicijske fondacije Impakt želi Vam ugodan vikend.

Druge objave u kategoriji