Search

Podrška za šest preduzetnika u Općini Banovići!

Nakon jednomjesečne preduzetničke obuke u sklopu IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja, danas je u Banovićima održana i finalna prezentacija poslovnih ideja.

Učesnici su pred članovima komisije imali priliku prezentovati svoje poslovne ideje i planove, te odgovoriti na pitanja stručnjaka iz oblasti preduzetništva i finansija. Prema pravilima IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja, 5 najbolje ocijenjenih biznisa ima priliku aplicirati za bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 5.000KM.

Nakon što su članovi komisije saslušali sve prezentacije, dodijeli bodove i objavili finalnu rang listu najboljih biznisa desilo se nešto nesvakidšanje! Učesnici obuke su zajednički donijeli odluku da sredstva budu podijeljena na svih 6 finalista!!! Ovim činom oni su pokazali da nisu samo preduzetnici, nego i prijatelji i budući poslovni partneri.

Svim učesnicima iz Banovića od srca čestitamo na pokazanom znanju i usvojenim vještinama, te im želimo puno sreće u daljem radu. Mentorska i stručna podrška sigurno im neće nedostajati, jer mi smo tu za njih!

Već sutra u Općini Srebrenik biće održana finalna prezentacija poslovnih ideja. Ako vas ove priče motivišu da i vi pokrenete vaš biznis, pišite nam i saznajte kada smo u vašem gradu!

Program podrške mladima u zapošljavanju i razvoju biznisa realizuje se uz pomoć njemačke konsultantske kompanije GOPA i Vlade Švicarske.

Druge objave u kategoriji