Search

Ponovo pokrenut Klub za traženje posla Travnik

Nakon više od godinu i pol pauze, Klub za traženje posla Travnik je opet aktivan te je u oktobru realizovan program sa jednom grupom. 

Služba za zapošljavanje SBK-KSB Travnik inače program KLuba za traženje posla kao jedne od aktivnih mjera zapošljavanja, provodi u 6 opštinskih biroa, ali sa dosta drugačijom dinamikom rada sa grupama, nego ostali Klubovi, pri čemu se na godišnjem nivou planira broj uključenih u ovu mjeru, očekivani ishodi, odnosno broj zaposlenih što znači da u prosjeku svaka tri mjeseca je pojedini Klub aktivan. 

U oktobarskoj grupi, učesnici Kluba su imali priliku posjetiti CEM Travnik i tom prilikom saznati o dodatnim mogućnostima, projektima i mogućnostima za mlade nezaposlene, što je svakako jedna od uloga Kluba jer bez povezivanja sa dodatnim mogućnostima na tržištu teško da se mogu postići značajniji rezultati u zapošljavanju. 

Podsjećamo, u julu ove godine Projekat YEP je organizovao sastanak voditelja Klubova za traženje posla u ovoj Službi sa menadžmentom i tom prilikom adresirao problem u funkcionisanju Klubova, i ponudio nekoliko mogućih rješenja za formiranje grupa, nakon čega je od septembra unaprijeđeno sveukupno funkcionisanje klubova u SBK-KSB. 

Druge objave u kategoriji