Search

Potpisan Ugovor o poslovnoj saradnji između Zavoda za zapošljavanje RS i Portala Posao.ba

U ponedjeljak 14.marta 2011.godine, u okviru Projekta zapošljavanja mladih, potpisan je Ugovor o poslovnoj saradnji između Zavoda za zapošljavanje RS i Portala Posao.ba. Ugovor se odnosi na razmjenu oglasa za poslove, te putem njega će obje strane potpisnice objavljivati linkove za oglase na svojim web stranicama. Na taj način će se na novom Portalu Zavoda naći prosječno oko 1.000 oglasa koje svakodnevno ima Posao.ba u svojoj ponudi. Sa druge strane, Posao.ba će dobiti mogućnost da objavljuje oglase koje Zavod prikuplja putem svojih filijala i biroa.

U toku ceremonije potpisivanja naglašeno je da privatne i javne agencije za zapošljavanje nisu konkurencija, već da su komplementarne i na istom zadatku – posredovanju u zapošljavanju nezaposlenih. Svaki novi zaposleni je zajednički uspjeh obje strane, a bolja distribucija oglasa će svakako pomoći da se taj zadatak i efikasnije ostvari.

U ime Zavoda Ugovor je potpisala v.d. direktora gospođa Gordana Latinović, a u ime Portala Posao.ba direktor gospodin Edin Mehić. Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i zamjenik rukovodioca Projekta zapošljavanja mladih gospodin Ranko Markuš.

Druge objave u kategoriji