Search

Poziv za fotografe iz Modriče, Gradiške, Novog Grada i Tuzle

U okviru aktivnosti usmjerenih na promociju primjera dobre prakse i uspješnih priča na temu zapošljavanja mladih, YEP planira dokumentovanje određenog broja konkretnih pozitivnih primjera zapošljavanja. U ovu svrhu, raspisujemo poziv fotografima iz Modriče, Gradiške, Novog Grada (RS) i Tuzle čiji zadatak će biti fotografisanje određenog broja novozaposlenih mladih na njihovim radnim mjestima. Od svakog fotografa će se očekivati fotografisanje samo u njihovim mjestima.

Za prijavljivanje ispunjavaju uslove sve osobe koje imaju profesionalnu fotografsku opremu (foto aparat) i koje se amaterski ili profesionalno bave fotografijom. 

U okviru izvođenja ove aktivnosti, YEP će dogovoriti termin i osigurati pristanak poslodavaca i novozaposlenih mladih. Zadatak odabranih fotografa je da u dogovornom terminu fotografišu mlade u njihovom radnom okruženju, obrade i dostave visoko kvalitetne slike YEP-u u elektronskom obliku.

Svi zainteresovani fotografi trebaju poslati kratki CV, fokusiran na iskustvo u oblasti fotografije, i pet vlastitih fotografija slične tematike (osobe fotografisane u trenutku rada/napora, osobe na radnom mjestu i slično). Fotografije u sklopu prijave se traže radi odabira najboljih kandidata i neće se koristiti u druge svrhe. Radi lakšeg slanja emailom ne moraju biti visoke rezolucije. U prijavi je potrebno navesti i očekivani honorar za dvosatnu fotografsku sesiju, obradu i dostavu seta od ne manje od 10 visokokvalitetnih fotografija.

Poziv ostaje otvoren do 27.08.2014. godine. Prijave je potrebno slati na adresu dzenan.trbic@fixit.ba.

YEP ohrabruje mlade nezaposlene osobe (do 30 godina), žene i pripadnike drugih ugroženih  grupa da se prijave na ovaj oglas.

Druge objave u kategoriji