Search

Poziv za volontiranje u SHL uredu u Njemačkoj

Dragi aktivisti/aktivistice,

Već dugo tražiš priliku za volontiranje u inostranstvu? Šta misliš o volontiranju u Njemačkoj?

Ako si ti ta osoba koja želi volontirati u Njemačkoj, onda SHL za tebe ima rješenje. Udruženje Schüler Helfen Leben sa sjedištem u Neumünster-u i Berlinu, upravo tebe traži. Naime, mi ti nudimo priliku da volontiraš u Neumünster-u (Njemačka) u periodu od jula 2015. godine do augusta 2016. godine. Naša volonterska služba se proširila sa “incoming programom”, što znači, da je SHL u mogućnosti da primi volontere/volonterke ne samo iz Njemačke nego i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Tražimo aktivne mlade ljude, koji će se rado uključiti u rad SHL-a na godinu dana te u ekipi sa sedam vršnjaka organizovati našu veliku omladinsku akciju – “Socijalni Dan”, svo vrijeme skupljajući neprocjenjiva lična iskustva radeći na malim i velikim projektima u timu.

Sve ti ovo super zvuči? Odlično!

Rok za prijave je 27.04.2015. godine, sve detaljnije informacije i uslove učešća na konkursu možeš pronaći na ovom linku. Na stranicama od broja 6 do 9 možeš pronaći sve infomacije i konakte vezane za konkurs na našem jeziku.

Sretno!

Kratko o nama

Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja se zalaže za mlade ljude u Jugoistočnoj Evropi i sirijske izbjeglice u Jordanu. U Njemačkoj Schüler Helfen Leben radi na jačanju participacije mladih i socijalnog angažmana: svake godine preko 100 000 učenika učestvuje na akciji” Socijalni Dan” i taj dan ne idu u školu, nego na posao, a zarađeni novac doniraju za projekte jačanja mladih, školovanja i demokratije u Jugoistočnoj Evropi i Jordanu.

(shl.ba)

Druge objave u kategoriji