Search

Predstavite se na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja – Banja Luka

NAUČITE- ISTRAŽITE- POVEŽITE SE
Banja Luka, Dvorana BORIK, 20. mart, 2015.godine
Predstavite svoju kompaniju i otvorena radna mjesta na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji će se održati u Dvorani BORIK, 20. marta u Banja Luci pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u BiH. Potpuno besplatno iskoristite i drugi niz pogodnosti koje će vam olakšati regrutaciju kandidata!
Više od 170 izlagača – preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju, imaće priliku da se predstave sa konkretnim programima na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja, koji će se održati 20. marta u dvorani Borik pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini. Biće predstavljeno preko 1000 otvorenih radnih mjesta te će se održati predavanja sa najaktuelnijim temama,
Prvi „Sajam obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se“ održan je u Zenici. Isti je posjetilo 8000 ljudi iz cijele BiH. Postignuti su izvanredni rezultati – 863 osobe su zaposlene putem aktivnosti koje su upriličene tokom i nakon Sajma, prikupljeno je 5996 CV-jeva, organizovane su obuke i radionice koje je pohađalo preko 800 ljudi.
Na Sajmu u Banja Luci će štandovi biti organizovani u kategorijama:  business (proizvodnja, izrada, usluge, IT, zapošljavanje marginalizovanih grupa) i obrazovanje (domaći i međunarodni programi obrazovanja, formalno i neformalno obrazovanje). Predavanja će biti organizovana po temama: poslodavci, tražioci posla i studenti.
Sajam u Banja Luci uvodi i neke novine: 
  1. biće upriličeno testiranje za određena radna mjesta i profesije
  2. uradiće se job matching na licu mjesta
  3. organizovaće se CV Klinika, Brendiraj sebe, Photo Corner, Edukacija, intervjui uživo, Pronađi sebe (profesionalna orijentacija)
  4. nakon Sajma razviće se online aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orjentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koje smo zaposlili.

Druge objave u kategoriji