Search

Presjek IMPAKT sedmice

Tim Investicijske fondacije Impakt je i u protekloj sedmici bio vrijedan i u nastavku su aktivnosti koje smo proveli u njoj:

Održan je sastanak lokalnog partnerstva za poduzetništvo i zapošljavanje (LPPZ) na kojem smo razgovarali o bitnom temama:

2022.g.
  • Jačanje profila lokalnih zajednica u funkciji promocije poduzetništva i investicijskih potencijala
  • Koliko nam trenutni propisi dopuštaju online registraciju poslovnih subjekata?
  • Strateško, srednjoročno i godišnje planiranje kao platforma cjelokupnog razvoja lokalne zajednice.

Zatvorili smo sve javne pozive za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja i trenutno INKUBATOR je aktivan u 10 lokalnih zajendica.

Učesnici i učesnice IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u Bihaću i Banovićima upoznavali kako pokrenuti biznisa, koji oblik registracije izabrati kao i na šta trebaju posebno obratiti pažnju.

U četri lokalne zajednice (Konjic, Čelić, Travnik i Bihać) učesnice i učesnici IMPAKT inkubatora saznali su kako i po čemu razlikovati privredne grane i tržište, a naučili su kako da definirati šifru djelatnosti i svoje ciljno tržište.

Ozbiljne pripreme za prezentacije poslovnih ideja odvijale su se u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u Srebreniku gdje su učili koja je tajna uspješne prezentacije i koje su najčešće greške koje pravimo.

Investicijska fondacija Impakt u subotu sudjelovati na Festivalu savremene žene koji se održava u Tuzli, a u sklopu kojeg će održati IMPAKT mentoring podrška za učesnice inkubatora poslovnih ideja.

Druge objave u kategoriji