Search

Prezentacija platforme EmployID – Zajednica praktičara javnih službi za zapošljavanje

Danas se u Sarajevu (u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih) održala prezentacija platforme “Zajednica praktičara i savjetodavaca javnih službi za zapošljavanje – EmployID”, a kao jedna od aktivnosti Projekta zapošljavanja mladih – YEP koji podržava Vlada Švajcarske. Prezentacija je dogovorena na konferenciji “European Guidance Week 2017”u Talinu.

Kako Projekat zapošljavanja mladih (YEP) polaže jako puno pažnje na primjenu kvalitetnih međunarodnih praksi iz sektora rada i zapošljavanja, uspostavljena je saradnja sa projektom Evropske Unije „EmployID“ koji je razvio platformu zajednice praktičara, a čiji je YEP partner. Platformu koristi nekoliko zavoda za zapošljavanje iz zemalja Evropske unije, među kojima i zavodi iz Slovenije i Hrvatske.

EmployID predstavlja online prostor za diskusiju i razmjenu iskustava o praksama u službama za zapošljavanje, ali i mišljenja, stavova i ideja, odnosno povezivanje stručnjaka iz službi za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, a s ciljem promovisanja njihovog rada i unaprijeđenja rada javnih službi za zapošljavanje.

Prezentaciju/radionicu je vodio gospodin Oliver Blunk, stručnjak na projektu EmployID, dok će tokom iste biti predstavljena sama platforma EmployID, dosadašnja iskustva i prakse u njenom korištenju, sa ciljem da se svim javnim službama u BiH ponudi pridruživanje. Današnja prezentacija/radionica fokusirana je na rad sa menažderima/rukovoditeljima javnih službi. 

Druge objave u kategoriji