Search

Prezentacija usluga socijalnog preduzeća iz Trebinja za stanovnike sa područja Ivanice

U prostorijama MZ Ivanica u ponedjeljak 24.06.2019. godine  održan je sastanak odnosno prezentacija usluga socijalnog preduzeća Ras Rent a Car and Logistics iz Trebinja za stanovnike sa područja Ivanice, Bobovišta, Kutina i Šćenice. Naime, preduzeće Ras Rent a Car and Logistics iz Trebinja je socijalno preduzeće podržano u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja koje u svrhu ostvarenja socijalne misije preduzeća osigurava besplatan prevoz za osobe treće dobi sa područja Ivanice, Bobovišta, Kutina i Šćenice u svrhu njihovog odlaska doktoru, potrebnu ustanovu i sl. u Trebinje i nazad u mjesto stanovanja. Preduzeće će stanovnicima sa ovih područja ponuditi 10 termina besplatnog prevoza tokom mjeseca.

Naime, Ivanica, Bobovište, Kutina i Šćenice su mjesta u Federaciji BiH koji pripadaju općini Ravno, te su najbliži dom zdravlja i druge javne ustanove udaljene više  od 30 km što zbog lošeg stanja lokalnih  neasfaltiranih puteva podrazumijeva vožnju u trajanju od 50 minuta, a javnim prevozom vremenski i duže. Upravo iz tog razloga, stanovnici ovih mjesta uglavnom koriste usluge privatnih zdravstvenih ustanova, apoteka i dr. u Trebinju, u drugom entitetu BiH koje je udaljeno 15 km od Ivanice.

S tim u vezi poslovna ideja socijalnog preduzeća Ras Ras Rent a Car and Logistics iz Trebinja podržana je sa ciljem omogućavanja besplatnog prevoza za osobe treće dobi iz navedenih mjesta kako bi im se olakšao svakodnevni život na ovom području.

Druge objave u kategoriji