Search

Produžen Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja u Općini Novo Sarajevo

Obavještavamo sve zainteresovane da je produžen rok za predaju prijava u Općini Novo Sarajevo  do 26. februara ove godine do 12:00 sati.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, objavila je Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja. Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe nastanjene na području općine Novo Sarajevo, kao i organizacije civilnog društva koje imaju interes za pokretanje socijalnih/društvenih preduzeća.

Kroz Inkubator, učesnicima će se osigurati podrška u vidu jačanja osobnih poduzetničkih kapaciteta, razvoja modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničke implementacije proizvoda i/ili usluga, te mentorstva u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje poslove predstaviti stručnoj komisiji. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa, te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba. Proces prijave podrazumijeva popunjavanje Prijavnog formulara za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja, koji se zatim, elektronskim putem, dostavlja na e-mail adresu tipuradervisic@novosarajevo.ba.

Kako bi se osiguralo da svi zainteresovani dobiju priliku da podnesu aplikaciju, trajanje poziva je produženo do 26.02.2018. godine do 12.00 sati.

Tekst javnog poziva i formulari za prijavu za fizička lica i nevladine organizacije mogu se preuzeti na linku ispod:

Tekst javnog poziva  za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja možete pogledati ovdje

Obrazac za prijavu za NVO, možete preuzeti ovdje

Obrazac za prijavu za fizička lica možete preuzeti ovdje

Druge objave u kategoriji