Search

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima bit će omogućene stipendije i prakse u Ernst & Young Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija biće održana 20. marta 2015. godine u Sarajevu za 20 najboljih kandidata.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima ekonomskih, pravnih, tehničkih, mašinskih, saobraćajnih, matematičkih fakulteta, fakulteta menadžmenta, državnih i privatnih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Mogućnost prijave i učešća imaju studenti svih godina studiranja, kao i nezaposleni, visokoobrazovani mladi do 3 godine od diplomiranja.

– Program je organizovan kako bismo omogućili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Deset najboljih studenata dobit će praksu u kompaniji EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine dok, studenti nižih godina studija plasirani u prvih 10 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju, stoji u saopštenju iz Ernst & Younga.

Svi učesnici (120) dobit će certifikat o pohađanom programu potpisan od strana EY, Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Projekat će se sprovoditi u 5 gradova: Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla.

Više informacija dostupno je na sajtu Mreže za izgradnju mira.

Druge objave u kategoriji