Search

Projekti GOPA-e u oblasti obrazovanja i zapošljavanja u 2018.godini vrijednosti preko 22 mil EUR

GOPA Consultants je vodeća njemačka razvojna konsultantska kompanija, i jedna od najjačih konsultantskih grupacija u Evropi. Od svog osnivanja, 1965.g., GOPA je uspješno implementirala preko 3,450 projekata iz oblasti menadžmenta i edukacije za nacionalne i međunarodne razvojne agencije  u više od 130 zemalja. Trenutno kompanija radi u 50 zemalja širom svijeta.

Odjel GOPA Consultants Unaprjeđenje obrazovanja i zapošljavanja,  čijem portfoliu rada pripada i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), djeluje preko 50 godina u ovoj oblasti, i ima zavidno globalno iskustvo u implementaciji programa i projekata u segmentima kao što su:

  • razvoj predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja;
  • tehničko i strukovno obrazovanje i osposobljavanje
  • obrazovanje odraslih
  • programi zapošljavanja i jačanja tržišta rada

Pored Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Odjeljenje za unaprjeđenje obrazovanja i zapošljavanja implementira projekte širom svijeta vrijedne preko 20 miliona eura. Neki od projekata su u Swazilandu projekat tehničke podrške zapošljavanju i obrazovanju vrijedan oko 2,2 mil. EUR, dok je u periodu od 2014. do 2018., u Alžiru, implementiran projekat PAJE vrijednosti 7,3 mil. EUR koji je fokusiran na podršku vladinim strukturama a u smislu jačanja programa zapošljavanja i inkluzije mladih na tržište rada.

Informacije o aktivnim projektima GOPA Consultants i pregled aktivnosti u 2018-oj godini u oblasti obrazovanja i zapošljavanja dostupne su OVDJE dok je cjelokupna baza aktivnih projekata dostupna OVDJE.

Druge objave u kategoriji