Search

Prvi regionalni forum biznis inovacija donosi nove profesionalne izazove

U partnerstvu sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), Ambasadom Švicarske, Phillip Morris International, Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, danas se održava prvi regionalni forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited. Forum su podržali Vijeće ministara BiH, Vlada Kantona Sarajevo (Ured premijera Konakovića) i Američka ambasada u BiH. Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo dali su Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.

Danas će učesnici  imati priliku čuti inspirativne govore 35 uspješnih osoba iz svijeta biznisa. Neki od učesnika su dugogodišnji Google konsultant za online marketing Alfred Tolle, direktor Microsoft Cloud servisa za srednjoistočnu Evropu Ratko Mutavdžić i predstavnik IBM za Jugoistočnu Evropu Peter Garšek.

Edin Mehić, jedan od govornika i predstavnik Networks INT-a na Sarajevo Unlimitedu, smatra da nije u pravu onaj ko misli da bez inoviranja i novih proizvoda može opstati na tržištu.

“U Bosni i Hercegovini želimo napraviti platformu gdje će male inovativne kompanije moći pričati sa velikim kompanijama.Učesnici će iz prve ruke čuti nešto o novim trendovima, ali i to kako velike kompanije zahvaljujući startupima malih firmi dolaze do inovacija jer veliki vrlo često nemaju prostora za inovacije bez obzira na budžet”, rekao je Mehić.

image-0-02-05-7f23f8e5d9e1bbf86e6b8abe221a4f4ee69e267c4d2626de76f976c88bc024f6-v

Druge objave u kategoriji