Search

Rad Efektivnost programa podrške razvoju preduzetništva proglašen najboljim radom na Međunarodnoj IEBS konferenciji u Amsterdamu

Rad „Efektivnost programa podrške razvoju preduzetništva – slučaj YEP inkubator poslovnih ideja“ autora dr Ranka Markuša direktora GOPA predstavništva u BiH i rukovodioca Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Mirele Omerović šefa Odsjeka za sektor preduzetništva u  GOPA predstavništvu u BiH, proglašen je najboljim radom na Međunarodnoj konferenciji o inovacijama, preduzetništvu, poslovnoj održivosti, ekonomiji i društvenim naukama (International Conference on Innovation and Entrepreneurship, Business Sustainability, Economics & Social Sciences – IEBS) održanoj u  Amsterdamu od 3. do 4. augusta 2019. godine.

Konferencija se organizuje od strane Social Sciences and Economics Research Socitities i cilj joj je okupiti naučnike, akademske radnike i stručnjake iz oblasti preduzetništva i ekonomije koji će kroz dijalog i razmjenu iskustava doprinijeti novim saznanjima u predmetnim istraživačkim područjima.

Kroz učešće na naučnim konferencijama i prezentaciju rezultata istraživanja i analiza sprovedenih u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Vlada Švicarske, nastoje se diseminirati rezultati ostvareni u sklopu Projekta te promovisati uspostavljene i sprovedene pozitivne prakse kako unutar Bosne i Hercegovine tako i u međunarodnim okvirima.

Druge objave u kategoriji