Search

Radio Srbac: Odlični rezultati Kluba za traženje posla Srbac

Šef Biroa rada Srbac, Milanka Šnjegota-Srdić, bila je gost subotnjeg programa Radija Srbac, te tom prilikom iznijela statističke podatke o stanju na evidenciji, traženim zanimanja, kao i programima aktivne politike zapošljavanja i rezultata AMZ Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Osvrnuvši se na statističke pokazatelje o nezaposlenosti vezane uz Opštinu Srbac, gđa Šnjegota-Srdić spomenula je kako  evidentno smanjenje nezaposlenih lica za 6,75% a na dan 31.12.2017.godine u odnosu na referentni period prethodne godine, naglasivši i da je posredovanjem biroa u 2017.godini zaposleno 256 nezaposlenih lica. 

Takođe, spomenuti su i aktuelni projekti koje Biro odnosno Zavod za zapošljavanje Republike Sprske implementira a koji su fokusirani na poboljšanje cjelokupne slike tržišta rada.

Pored brojki, gđa Šnjegota-Srdić predstavila je i program Kluba za traženje posla koji je do sada u Srbcu uključio nekoliko stotina mladih, od čega se 71% njih zaposlilo.

Klub za traženje posla Srbac aktivan je od 2012.godine, i sada se već tretira kao redovna aktivnost zavoda putem koje se nastoji pomoći učesnicima u sticanju i unapređenju vještina traženja posla. 

Snimak kompletne emisije, a posebno dio o Klubu za traženje posla (5:30 minuta) možete poslušati ovdje: 

 

 

Druge objave u kategoriji