Search

Realizacija programa zapošljavanja mladih, žena, povratnika i Roma

Na jučer održanoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje usvojene su, između ostalog, odluke o realizaciji programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva, žena, povratnika i Roma, čime je menadžmentu Zavoda dato zeleno svjetlo za implementaciju mjera aktivne politike zapošljavanja u 2011. godini.
Program sufinansiranja mladih bez radnog iskustva „Dajte šansu mladima“ i Program sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja žena realizirat će se posredstvom kantonalnih službi za zapošljavanje, dok će Program zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika i Program sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma izravno realizirati Zavod. Za prijavu za učešće u ovim programima u narednom periodu bit će objavljen javni poziv u sredstvima javnog informiranja i na internet stranici Zavoda (www.fzzz.ba).
U 2011. godini mjerama aktivne politike zapošljavanja Zavoda bit će obuhvaćeno oko 7.000 nezaposlenih osoba, uključujući i one kojima su finansijska sredstva odobrena po programima iz 2010. godine, ali će ih većim dijelom koristiti u 2011. godini.

Druge objave u kategoriji