Search

Infrastruktura Biroa Kalesija se prilagođava novom modelu rada

Implementacijom novog modela rada za koji je preduslov i stvaranje adekvatne infrastrukture unapređuju se aktivnosti za rad sa nezaposlenim licima i poslodavcima, a Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je u prethodnom periodu pokazala svoju opedijeljenost da usluge koje pruža nezaposlenima uskladi sa evropskim praksama. U ovoj Službi se trentno primjenjuju nove procedure u biroima Tuzla, Gradačac, Banovići,  Lukavac te uskoro i u birou Kalesija u kojem se finaliziraju poslovi uređenja biroa.

Danas je od strane  predstavnika  YEP tima na terenu u birou Kalesija napravljen uvid u dinamiku građevinskih radova te je izvršeno finalno mjerenje za opremanje biroa namještajem, a planirano je da biro bude na usluzi građanima od desetog oktobra.

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je služba u kojoj je reforma u kratkom periodu obuhvatila veći broj biroa te se na partnerski način uz zajendičko finansiranje prema usaglašenom investicionom planu uvodi novi model rada. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) je uz podršku Vlade Švajcarske, pored stvaranja infrastrukturnih preduslova,  osigurao obuke za zaposlenike ove službe kako bi oni bili osposobljeni za provođenje novog modela rada, te je razvijena nova web stranica službe, ali je i podržana izrada promotivnih materijala. Svi ovi koraci provode se u skladu sa vizulanim riješenjima koji podrazumijevaju identičan branding, infrastrukturna rješenja kao i tehnička rješenja u svim službama koje su dio reforme koju provodi YEP. 

Druge objave u kategoriji