Search

Reformski paket: Nova web platforma Službe za zapošljavanje SBK/KSB Travnik

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna danas je uspostavila novu unaprijeđenu web platformu sa ciljem pravovremenog informisanja svojih korisnika.

Novom platformom unaprijeđena je ponuda sadržaja oglasa, objave oglasa od strane poslodavaca, vijesti, brošura, pregleda stanja na tržištu rada, te praktičnih primjera za pomoć pri traženju zaposlenja. Posebna dodatna pogodnost ove web platforme u odnosu na raniju je sekcija Online Centar za poslodavce koja omogućava poslodavcima koji se registruju putem web stranice, da objave oglase za radna mjesta, dobiju obavijest o novim programima zapošljavanja, da podnesu online zahtjev za posredovanjem i slično.

Inače, Služba za zapošljavanje SBK/KSB ima web stranicu još od 2006.godine koja se redovno ažurirala, te je u cilju modernizacije dizajna izrađena nova web platforma sa dodatnim pogodnostima. Novi dizajn web stranice rezultat je međusobnih konsultacija i saradnje Službe za zapošljavanje SBK/KSB (IT odjela) i Projekta YEP.

Unapređenje web komunikacija jedna je od aktivnosti u reformskom procesu koji Služba za zapošljavanje SBK/KSB provodi, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). 

U proteklom periodu Služba za zapošljavanje i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) su uveli aktivnu mjeru Klub za traženje posla, a koja je dostupna mladim nezaposlenim osobama u pet biroa ove Službe: Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Jajce i Fojnica. Plan je da Služba ovu mjeru proširi i u preostale općine, a kako bi svim nezaposlenim osobama kojima je potrebna ova vrsta aktivne podrške u traženju posla bila jednako dostupna.

Redizajnirana web stranica Službe za zapošljavanje, sa ponudom velikog broja mogućnosti za nezaposlena lica i poslodavce nalazi se na sljedećem linku: https://www.szzksbsbk.com.ba/

Druge objave u kategoriji