Search

Reformski paket: Uvodna obuka za zaposlenike službi za zapošljavanje

Danas je, u Mostaru počela dvodnevna Uvodna obuka za zaposlenike Službe za zapošljavanje HNK/Ž, Službe za zapošljavanje Županije Zapadno-hercegovačke i Županijskog zavoda za upošljavanje Livno. Obuku realizuju interni treneri – Antonija Zeljko iz Službe za zapošljavanje HNK/Ž i Vitomir Filipović iz Službe za zapošljavanje Županije Zapadno-hercegovačke uz podršku YEP tima i Federalnog zavoda za zapošljavanje. 

Cilj uvodne obuke je prenijeti osnovna znanja i informacije o novom modelu rada, sa fokusom na Individualni plan zapošljavanja, a kako bi zaposlenici mogli što prije započeti sa primjenom. 

 Novi model rada tako podrazumijeva razvoj novih kompetencija te (re)organizaciju rada ali i usvajanje novih procedura i alata što za krajnji cilj ima optimizaciju procesa rada te pružanje kvalitetnije usluge nezaposlenim licima i(ili) poslodavcima.  Interni treneri su prethodno prošli napredni trening trenera sa ciljem stjecanja andragoških kompetencija i ključnih neophodnih vještina za prenos znanja. Primarni cilj ovakvog pristupa jeste jačanje internih kapaciteta službi/zavoda za zapošljavanje i samostalnost u izgradnji ljudskih kapaciteta vlastitih institucija. 

Druge objave u kategoriji