Search

Reformski paket: Podrška JUSZZKS u primjeni novih metoda rada u svim biroima KS

Danas je održan sastanak sa menadžmentom JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, na čelu sa direktorom Midhatom Osmanbegovićem u cilju definisanja prioritetne podrške u narednom periodu za primjenu novih metoda rada u svim opštinskim biroima u Kantonu Sarajevo. 

Omogućavanje boljeg radnog okruženja za sve opštinske biroe i standardizacija poslovnih procesa je jedan od prioriteta, pri čemu značajno podršku pruža Projekat YEP i Vlada Švicarske. Na osnovu dobrih rezultata Kluba za traženje posla Sarajevo, menadžment će u 2017.g. mjeru Kluba za traženje posla učiniti dostupnom u svim biroima koji ispunjavaju tehničke i infrastrukturne uslove, a putem obuke svih savjetodavaca u Službi. Bitan napredak leži u činjenici da je Služba Programom rada i budžetom predvidjela podršku u vidu mjesečnih karata za javni gradski prevoz, nezaposlenim osobama koji će učestvovati u mjeri Kluba za traženje posla. Očekuje se da će nekoliko stotina dugoročno nezaposlenih osoba biti uključeno u Klub, a da će prva grupa startati u aprilu. 

Pored toga, na sastanku je razgovarano o modalitetima podrške u unapređenju infrastrukture u Birou Stari Grad, kao i činjenici da će Biro Vogošća uskoro dobiti novi prostor. 

Druge objave u kategoriji