Search

Reformski paket: Posjeta podružnicama Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanskog kantona

Tim Projekta zapošljavanja mladih (YEP) danas je obavio posjetu podružnicama Jablanica i Konjic u Službi za zapošljavanje Hercegovačko – neretvanske županije kako bi se na licu mjesta identifikovale potrebe kako u infrastrukturi tako i u odnosu na unapređenje vještina zaposlenika.

Posjeta je jedna od pripremnih aktivnosti sa obzirom da je tokom tekuće godine planirano prilagođavanje infrastukture u pet podružnica ove Službe – Čapljina, Prozor, Neum, Konjic i Jablanica pa bi na kraju ukupno sedam podružnica bilo u potpunosti u mogućnosti da primjenjuje šalterski sistem rada kada su u pitanju administrativne usluge Službe i savjetodavne usluge –  kao temeljnu funkciju JSZ namjenjenu nezaposlenim licima.

Važno je istaći da cijeli proces provode i prate u partnerskom odnosu YEP uz podršku Vlade Švajcarske i Služba za zapošljavanje HNŽ što se odnosi i na zajednička ulaganja finansijskih sredstava. 

Sedmi sastanak radne grupe Službe za zapošljavanje HNŽ/K

U sklopu posjete, održan je i sedmi sastanak Radne grupe tokom kojeg je bilo govora o predstojećoj evaluaciji individualnih planova i ostalim aktivnostima u odnosu na razvoj ljudskih resursa.

Na kraju sastanka zaključeno je da će se nove metode rada primjenjivati u svim podružnicama u skladu sa razvojem infrastrukture te osposobljavanjem ljudskih kapaciteta. 

Druge objave u kategoriji