Search

Reformski paket: Sastanak šefova biroa u JUSZZTK o novim metodama rada

Jučer se u Tuzli održao sastanak svih šefova biroa u JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, a jedna od tački dnevnog reda je bila i primjena novih procedura i metoda rada u skladu sa Reformskim paketom. 

Zaključeno je da se u biroima gdje se već provodi novi model rada sa klijentima i mjera Klub za traženje posla (Tuzla, Lukavac, Banovići i Gradačac) aktivnosti povećaju i da se obuhvati veći broj klijenata. Od naredne sedmice savjetodavni rad će započeti i u Birou Kladanj, dok će se u Kalesiji i Živinicama odmah započeti sa novim modelom rada.

Klub za traženje posla u navedenim biroima, uključujući Kalesiju i Živinice će započeti 1.novembra, dok će u biroima Srebrenik i Gračanica gdje je u toku premještaj u nove i renovirane prostorije započeti primjena novog modela rada i Klubovi za traženje posla također 1.novembra 2018. Infrastrukturna podrška u JUSZZTK je realizovana u Tuzli, Lukavcu, Banovićima, Gradačcu, Kalesiji, Kladnju, Živinicama, Gračanici i Srebreniku. Tokom naredne godine, infrastruktura će se realizovati i u Sapni i Teočaku, čime će se obuhvatiti 11 od ukupno 13 biroa ovog kantona. 

Podsjećamo, javne službe za zapošljavanje su zahvaljujući Projektu zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarskoj agenciji za razvoj i saradnju (SDC) razvile nove modele rada sa klijentima, unaprijedile prostorije i uvjete za rad za svoje zaposlenike, ali sa krajnjim ciljem pružanja kvalitetnije usluge nezaposlenima odnosno jačanja savjetodavne funkcije. Stoga, detaljni monitoring primjene novih metoda rada, osobito savjetodavnog procesa je ključni faktor za samoodrživost aktivnosti i napora koje ulaže Projekat YEP. 

Druge objave u kategoriji