Search

Reformski paket: Uspješno posredovanje za firmu “Praktik” d.o.o.

Saradnja sa poslodavcima je ključna za kvalitetno posredovanje, a jedini motiv poslodavaca da koriste usluge Službe u posredovanju su kvalitetni kandidati koje uputi Služba. Upravo takav primjer ima Biro Vogošća gdje se u januaru 2018.g. obratio  vlasnik firme “Praktik“ d.o.o. sa zahtjevom za posredovanjem u zapošljavanju. S obzirom na djelatnost firme “Praktik”, proizvodnju inox i čeličnih dijelova za industriju namještaja, kao i drugih čeličnih podkonstrukcija, poslodavac je izrazio potrebu za dodatnim brojem radnika SSS i VSS, mašinske struke.

Uvidom u evidenciju nezaposlenih Biroa Vogošća, osoba koje se nalaze u savjetodavnom procesu i koje su prošle program “Kluba za traženje posla” odmah je na razgovor za posao upućeno 30 nezaposlenih osoba, koje ispunjavaju kriterije za otvorena radna mjesta. Na obostrano zadovoljstvo, do sada je sklopljeno 17 ugovora o radu kod ovog poslodavca. Vlasnik firme ističe potrebu za dodatnim brojem radnika, a što bi se trebalo realizovati u narednom periodu.  

Ovakvi primjeri, najbolje pokazuju pozitivne rezultate posredovanja biroa između poslodavaca i aktivnih tražilaca posla kroz podršku nezaposlenim osobama u traženju posla, a s druge strane podršku poslodavcima pri odabiru kandidata za radna mjesta.

 

Izvor: https://szks.ba/ i yep.ba 

Druge objave u kategoriji