Search

Reformski paket: Uvodna obuka za Službu za zapošljavanje KSB/SBK i Službu za zapošljavanje Tuzlanskog kantona

Danas je u Travniku počela dvodnevna obuka za zaposlenike Službe za zapošljavanje KSB/SBK i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. U dvodnevnoj obuci učestvuju 23 savjetodavca/šefa ispostava/biroa. Pored predstavnika Projekta zapošljavanja mladih, prisutnima se u ime Službe za zapošljavanje KSB/SBK obratio direktor službe, gdin Željko Lončar. 

Cilj uvodne obuke je prenijeti osnovna znanja i informacije o novom modelu rada, sa fokusom na Individualni plan zapošljavanja, a kako bi zaposlenici mogli što prije započeti sa primjenom istog. 

Novi model rada tako podrazumijeva razvoj novih kompetencija te (re)organizaciju rada ali i usvajanje novih procedura i alata što za krajnji cilj ima optimizaciju procesa rada te pružanje kvalitetnije usluge nezaposlenim licima i(ili) poslodavcima. 

Bitno je napomenuti da dvodnevnu obuku realizuju interne trenerice Ida Matković (Služba za zapošljavanje KSB/SBK Travnik) i Maja Hadžić Mulić (Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona). 

Interne trenerice su prethodno prošle napredni trening trenera sa ciljem stjecanja andragoških kompetencija i ključnih neophodnih vještina za prenos znanja. Primarni cilj ovakvog pristupa jeste jačanje internih kapaciteta službi/zavoda za zapošljavanje i samostalnost u izgradnji ljudskih kapaciteta vlastitih institucija. 

Druge objave u kategoriji