Search

Reformski paket: Završen drugi ciklus Uvodne obuke za zaposlenike SZZ ZDK i SZZ USK

Danas je, u Sarajevu završena dvodnevna Uvodna obuka za 20 zaposlenika/ca Službe zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona. 

Ukupno je 20 savjetodavaca ovih službi uspješno završilo obuku što je potvrđeno putem testiranja, a svi učesnici su nakon položenog testa i certificirani dok je u narednom periodu potrebno pružiti podršku ovim službama u unapređenju savjetodavnih funkcija.

Važno je istaći da su obuku proveli interni treneri kantonalnih javnih službi, gđa Tamara Jakupović (SZZ Kantona Sarajevo) i gđa Verica Matijević (SZZ ZDK) uz monitoring Federalnog zavoda za zapošljavanje što omogućava održivost cijelog procesa kao i dugoročnu samostalnost kada je u pitanju razvoj ljudskih resursa u JSZ. 

  

Uvodna obuka predstavlja zapravo preduslov za primjenu novih metoda rada te je ujedno i pretpostavka daljeg osposobljavanja i učešća u naprednim obukama, a namijenjena je zaposlenicima koji obavljaju poslove savjetodavca ili šefa biroa.

Uvodna obuka tretira osnovne principe primjene novog modela rada obrađujući pri tome teme kao što su efikasna šalter sala, rad sa lakše i teže zapošljivim osobama, savjetodavni alati, individualni plan zapošljavanja ali se dotiče i tematike saradnje sa poslodavcima. Realizacija ove obuke bazirana je na interaktivnom radu te pored prezentacija uključuje i praktične vježbe – simulacije. Obuka je, suštinski, podijeljena na 9 tematskih cjelina.  

Druge objave u kategoriji