Search

RTRS: Poziv za učešće u klubu za traženje posla u Brčkom

U junu ove godine je u prostorijama zgrade “Merkur” počeo sa radom Klub za traženje posla u sklopu Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH koji je i tokom najave izazvao veliko interesovanje u javnosti.

Klub za traženje posla je oblik grupnog savjetovanja koji sprovode javne službe za zapošljavanje i predstavlja grupu osoba koje aktivno traže zaposlenje, a svrha Kluba je da nezaposleno lice ima na raspolaganju kontinuiranu podršku pri traženju posla. Većina mladih se pita koji su benefiti od učešća u Klubu. Pored obuke iz oblasti traženja posla, edukativnog materijala, savjetodavnog procesa u samom Klubu, mogućnost direktnog kontakt sa poslodavcima kao i informacija o aktivnim mjerama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH zasigurno je glavni argument dosadašnje iskustvo iz mreže Klubova, koje pokazuje da do 40% članova Kluba nađe zaposlenje u vrlo kratkom period.

Danas je RTRS objavio poziv mladima da se pridruže Klubu, a na linkovima ispod donosimo prilog, kao i obrasce za prijavu:

VIDEO

Više o Klubu za traženje posla ovdje.
Prijava za Klub za traženje posla u Brčkom Latinica | Ćirilica

Druge objave u kategoriji