Search

Veliko interesovanje za Sajam zapošljavanja u Sarajevu: Prilika za brojne osobe da dođu do posla

Sajam zapošljavanja, koji ima za cilj na jednom mjestu prezentirati potrebe poslodavaca za radnom snagom i povezati poslodavce sa potencijalnim uposlenicima, održan je danas u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator je Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (KS), a tokom razgovora sa poslodavcima, nezaposlene osobe su imale priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike i predaju prijavu za zaposlenje i biografiju za veći broj slobodnih poslova.

Među njima je bio i inžinjer elektrotehnike Tarik Ožegović.

“Došao sam sa ciljem da vidim da li je potrebna moja struka i da se prijavim na neke konkurse. Diplomirani sam inžinjer elektrotehnike. Trenutno sam bez posla. Radio sam godinu i pol, a već tri mjeseca sam bez posla”, istakao je Ožegović.

Prema njegovim riječima, ranije je bio na više ovakvih sajmova, ali to do sada nije davalo nikakve rezultate.

“Ne znam da li je ovo stvarno iskreno od poslodavaca, ovi sajmovi što se prave. Ne znam da li je ovo stvarno dobra stvar. Volio bih da jeste i da ću uspjeti barem da dobijem neki interviju za posao. Međutim, nisam optimista”, poručio je Ožegović.

Arijana Aladžuz, learning konsultant IT Bussines Academy je kazala da su danas pripremili besplatne kurseve engleskog jezika i office pakete rada na računaru, a sve u cilju pomoći nezaposlenim ljudima da unaprijede svoje poslovne vještine.

“Također, objavili smo konkurs za najtraženija zanimanja trenutno na tržištu, pune stipendije školovanju i podršku zapošljavanju za programiranje”, pojasnila je Aladžuz.

Građani su bili jako zainteresovani za to.

“Pozitivno sam iznenađena da ljudi različitih generacija su spremni raditi na sebi”, poručila je Aladžuz.

Druge objave u kategoriji