Search

Sapna: održana finalna prezentacija IMAKT inkubatora poslovnih ideja

Danas je, u organizaciji Investicijske fondacije Imapkt i Općine Sapna, održana finalna prezenacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koji se realizira u sklopu integralnog program podrške razvoju poduzetništva, a koja je rezultat saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općine Sapna.

U sali Općinskog vijeća prezentirane su sjajne ideje i održivi poslovni planovi koji su komisiji bili zadovoljstvo ocjenjivati ih. Nakon prezentacije, komisija je dodijelila ocjene i dvije poslovne ideje iz Sapne dobile su dodatnu stručnu mentorsku i finansijsku podršku, a jedan biznis je zatražio samo stručnu mentorsku podršku iako je ispunjavao sve i za finansijsku podršku.

Ovom prilikom dodijelili smo potvrde o učešću u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja, a takođe dodijelili smo i zahvalnicu Fatimi Gušić, pomoćnik načelnika za opću upravu, društvene djelatnosti i boračka pitanja Općine Sapna.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina.

Druge objave u kategoriji