Search

Doboj Istok bogatiji za tri biznisa!

Doboj Istok nam se već ranije pokazao da ima poduzetnički duh, a danas smo to još jednom potvrdili. U sklopu finalne prezentacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja, koju su organizirale Investicijska fondacija Impakt i Općina Doboj Istok, polaznice i polaznici predstavili su svoje poslovne ideje i planove stručnoj komisiji.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine, Općina Doboj Istok jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta.

Nakon sveobuhvatne poduzetničke obzke, polaznici su razvili ideju u poslovni model, s planovima i finansijskim projekcijama, koje su na današnjem događaju troje mladih imalo priliku prezentirati svoje poslovne ideje pred komisijom koja je odlučila podržati sve tri i dodijeliti im bespovratna finansijska sredstva i dodatnu stručnu mentorsku podršku.

Ovom prilikom dodijelili smo i potvrde o učešću u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja.

Druge objave u kategoriji