Search

Formalizovana saradnja YEP-a i Agencije za rad i zapošljavanje BiH

Danas su u Sarajevu predstavnici Projekta zapošljavanja mladih i Agencije za rad i zapošljavanje BiH potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji po većem broju pitanja koja su relevantna za reformu javnih službi za zapošljavanje u BiH.

160512_MoU_GOPA_ARZBiH_01

Memorandumom je formalizirana saradnja po pitanjima izrade IT aplikacija koje se odnose na obradu inostranih zahtjeva za zapošljavanje, izdavanje radnih dozvola za strane državljane, vođenje odgovarajućih evidencija i izdradu izvještaja iz oblasti zapošljavanja i radnih dozvola, implementacije Foruma službi zapošljavanja i učešća predstavnika Agencije u radu Upravnog odbora Projekta zapošljavanja mladih kao i provođenja odgovarajućih obuka zaposlenih u Agenciji vezano za uvođenje novih IT aplikacija. Izradu aplikacija će u potpunosti finansirati Vlada Švicarske u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

160512_MoU_GOPA_ARZBiH_04

Tokom potpisivanja Memoranduma, direktor Bandić je istakao da dogovoreni nastavak saradnje odražava predanost Agencije za rad i zapošljavanje BiH kontinuiranom jačanju svih javnih službi zapošljavanja u cilju podizanja kvalitete usluga koje se svakodnevno pružaju nezaposlenim osobama, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Današnji događaj izazvao je pažnju brojnih medija (1, 2, 3, ) koji su izvijestili o događaju i dogovorenim aktivnostima.

160512_MoU_GOPA_ARZBiH_05

 

Druge objave u kategoriji