Search

Saradnja YEP-a i Službe za zapošljavanje KS u oblasti preduzetništva

Danas, 10.10.2018. godine, su u Sarajevu predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ potpisali ugovor o sufinansiranju obuke po Programu „Služba u zajedničkim projektima 2018“

U okviru ovog projekta, YEP Inkubator poslovnih ideja će biti realizovan za grupu od 30 polaznika, nezaposlenih lica sa evidencije JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, YEP inkubator poslovnih ideja obuhvata tromjesečnu podršku, kroz obuku i mentorstvo, u razvoju poslovne ideje do stadija potpuno dokumentovanog poslovnog poduhvata. Polaznici koji ispune sve uslove Inkubatora imaju priliku da prezentuju svoje poslovne ideje stručnoj komisiji nakon čega pozitivno ocijenjeni kandidati mogu aplicirati za finansijsku podršku YEP-a u realizaciji svoje ideje.

U ovoj godini, YEP Inkubator je do sada realizovan u 33 grada i općine u čitavoj BiH pri čemu je više od 120 poslovnih poduhvata ocijenjeno pozitivno i sa njima se trenutno pregovara o finansijskoj podršci.

Druge objave u kategoriji