Search

Sastanak “impact@scale” mreže praktičara u Švajcarskoj

“e+i network – Webplatform for Practitioners”/web platforma praktičara je SDC -ov  (Švajcarska agencija za razvoj i saradnju) instrument za razmjenu informacija, praksi i znanja između praktičara koji rade na kreiranju radnih mjesta, razvoju u oblasti zapošljavanja i prihoda. Iako zapravo djeluju širom svijeta zajednički virtualni porstor im omogućava da putem platforme pristupe jedini drugima kao i dokumentima, aktima, kontaktima koji se tiču raznih oblasti te putem  diskusije dobiju odogovore na sva otvorena pitanja.

Ove sedmice se u Švajcarskoj održava sastanak e+i network/mreže praktičara tokom kojeg će putem niza tematskih radionica biti govora o mnogim temema sa time da je fokus na uticaju i širenju oni praksi koje u sebi imaju elemente održivosti, transparentnosti i koje omogućavaju jednostavnu primjenu i širenje nakon početnih ulaganja u njihov dizajn i razvoj. 

U sastanku učestvuju i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji uz podršku Vlade Švajcarske u posljednjih nekoliko godina provodi refromu rada javnih službi za zapošljavanje i paralelno pruža podršku razvoju preduzetništva u sklopu YEP Inkubatora poslovnih ideja. Napori YEP-a, kako u javnom sektoru tako i u realnom sektoru, primjer su dobre prakse koja će biti predstavljena tokom susreta mreže kojem prisustvuju članovi mreže iz svih krajeva svijeta, kao i učesnici/predstavnici partnera i projekata koji se implementiraju uz podršku Vlade Švajcarske. 

Druge objave u kategoriji