Search

Sastanak Portfolija zapošljavanja mladih

U toku ove sedmice održan je sastanak Portfolija zapošljavanja mladih podržanog od Vlade Švajcarske. Portfolio je sačinjen od tri projekta koji za cilj imaju smanjenje nezaposlenosti među mladima. Svaki od ova tri projekta adresira jednu specifičnu dimenziju nezaposlenosti mladih:

  1. Prilika plus je fokusiran na radne snage sa odgovarajućim stručnim vještinama i motivacijom da se uključe u tržište rada,
  2. Market Makers za cilj imaju da promovišu tražnju na tržištu rada (prije svega privatnim kompanijama) za obučenim osobljem,
  3. Projekat zapošljavanja mladih (YEP) ima za cilj da poboljša proces posredovanja koji povezuje ponudu i tražnju za radnicima.

Svrha sastanka je bila da se menadžeri i osoblje tri projekta dogovore o zajedničkom pristupu u rješavanju ovog složenog problema, te da dogovore konkretne korake u tom procesu. Projekat zapošljavanja mladih je posvećen zajedničkom nastupu portfolija, te je ponudio niz konkretnih aktivnosti od kojih će prije svega imati koristi mlade nezaposlene osobe iz savjetodavnog procesa u Oglednim biroima i klubovima za traženje posla.

Swiss portfolio logo
Swiss portfolio logo

Za više informacija o projektima posjetite web stranice:

·         https://www.marketmakers.ba/

·         https://prilikaplus.ba/

 

i web sajt Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini:

·         https://www.eda.admin.ch/sarajevo (engleski)

·         https://www.eda.admin.ch/countries/bosnia-and-herzegovina/bs/home/vertretungen/botschaft.html (b/s/h)

 

Druge objave u kategoriji