Search

Sastanak u Službi za zapošljavanje Kantona Središnja Bosna – planiranje aktivnosti u radu Klubova za traženje posla

Danas je u Travniku održan sastanak predstavnica YEP tima sa menadžmentom ove Službe kojem su prisustvovali i savjetodavci specijalizirani za provođenje aktivne mjere “Klub za traženje posla” koja se provodi u šest Biroa ove Službe već dulji vremenski period. 

Sa obzirom da su tokom provođenja ove mjere uočeni problemi i zastoji uzrokovani nedostatkom ljudskih resursa te potrebom za unapređenje praćenja i izvještavanja, fokus sastanka je bio na riješavanju ovih problema. Također su danas dogovoreni planovi rada i ciljevi do kraja tekuće godine, ali i planovi za narednu godinu, sa time da će biti imenovan zaposlenik koji će koordinirati sve aktivnosti u vezi sa implementacijom ove aktivne mjere. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švajcarske će u narednom periodu nastaviti sa obukama za specijalizirane savjetodavce/voditelje Klubova na način da obuku novih voditelja provode iskusni interni treneri JSZ- a, a u dogledno vrijeme će biti održana specijalistička obuka savjetodavaca na temu aktivnih mjera zapošljavanja, pri čemu će se kao studija slučaja uzeti upravo Klub za traženje posla kako bi se adekvatno planirala implementacija ovih mjera, ispitale potrebe nezaposlenih i pratila implementacija mjere shodno programima rada službi. Sastanak voditelja Klubova za traženje posla će se po uzoru na SBK održavati u pojedinačnim službama po potrebi, a zajednički na nivou BiH će se održati krajem ove godine kada i dodjela nagrada za najefikasnije Klubove. 

Druge objave u kategoriji