Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: U Trebinju danas predstavljeno 6 poslovnih ideja

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), čije provođenje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švajcarske i Grad Trebinje danas su u Trebinju organizovali javno predstavljanje šest poslovnih poduhvata koje su u posljednja četiri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali preduzetnici sa područja grada Trebinja. 

Kompletan proces započeo je pozivom i selekcijom kandidata koji su, potom, pohađali obuku o preduzetništvu – intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova. 

Današnje ideje koje se prezentuju uključuju poslovne poduhvate iz različitih privrednih grana – turizam, proizvodnju hrane ali i uslužnih djelatnosti. 

Poslovnim idejama čiji komercijalni potencijal bude ocijenjen pozitivno od strane stručne komisije, biće ponuđen paket dugoročne podrške koji uključuje mentorstvo i finansijsku podršku. U proces procjene i validacije poslovnih ideja aktivno su uključeni predstavnici lokalne zajednice i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Nakon prezentacije, učesnicima su dodjeljeni certifikati za uspješno završenu obuku za jačanje preduzetničkih vještina u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja. 

Druge objave u kategoriji