Search

SBF Start-up Challenge – takmičenje najboljih poslovnih ideja na TV Hayat

U saradnji sa TV Hayat i uz podršku partnera, Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo pokrenula je projekat takmičenja univerzitetskih timova u pripremi i predstavljanju poslovnih ideja pod nazivom „SBF Start-up Challenge“. Partner na realizaciji ovih aktivnosti je i Projekat zapošljavanja mladih (YEP). 

Cilj takmičenja je pružiti mogućnost mladim ljudima koji imaju poslovne ideje da ih realiziraju i pokrenu vlastiti biznis. Nagradni fond iznosi preko 60 hiljada KM koji, osim direktne novčane podrške uključuje i marketinške usluge, pravnu podršku kao i stručnu edukaciju. Učešće u takmičenju mogu prijaviti studenti ili apsolventi nekog od univerziteta u našoj državi, starosti do 30 godina.

Univerzitetske timove i njihove biznis ideje ocjenjivat će stručni žiri sačinjen od uglednih bh. privrednika i vodećih ljudi najznačajnih bh. kompanija, a takmičenje se emituje u sklopu programa TV Hayat.

Rukovodioc YEP-a, dr Ranko Markuš jedan je od članova stručnog žirija ovog takmičenja.

 

Pobjednički timovi će imati priliku prisustvovati i predstaviti svoje poslovne planove i ideje potencijalnim investitorima iz zemlje i inostranstva na jubilarnom 10. Sarajevo Business Forumu (SBF) 2019. 

Subotnu emisiju, u sklopu koje su se predstavila 3 tima a pobjedu odnio tim HomeWork, možete pogledati na sljedećem linku: 

 

Druge objave u kategoriji