Search

Sedmi po redu Klub za traženje posla u Sarajevu zvanično otvara vrata za sve nezaposlene osobe

JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo je u protekloj godini povećala broj klubova za traženje posla sa jednog na šest lokacija općinskih biroa: Centar, Novo Sarajevo,  Novi Grad (na lokaciji Centra za poslodavce – Ložionička ), Ilidža,  Vogošća i Hadžići. Klub za traženje posla je aktivna mjera za dugoročno nezaposlene osobe i Služba je sprovodi od 2014. godine.  Do kraja 2017. godine ukupno je program Kluba obuhvatio  741 nezaposlenu osobu, dok je od tog broja, 308 osoba pronašlo zaposlenje, nakon programa Kluba.

Zbog dobrih rezultata i zainteresovanosti nezaposlenih osoba iz ciljane kategorije, JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo nastavlja svoje redovne aktivnosti i već 15.01.2018. godine počinje sa radom šest Klubova za traženje posla, na pomenutim lokacijama.

Kako se ukazala potreba i kako su se stvorili preduslovi JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo otvara vrata još jednog Kluba za traženje posla na lokaciji Biroa za zapošljavanje Ilijaš. To će biti sedmi po redu Klub za traženje posla u Kantonu Sarajevo, koji će svoja vrata otvoriti 05.02.2018. godine.

Sve zainteresovane, dugoročno nezaposlene osobe, koje se vode na evidencijama nezaposlenih osoba u cijelom Kantonu Sarajevo, mogu dobiti više informacija u svojim općinskim biroima.

Više informacija o klubovima za traženje posla, možete pronaći na web stranici Službe, na linku ovdje. 

 Facebook Fun Page Job Clubova u Sarajevu možete pogledati ovdje. 

Podsjećamo da je aktivna mjera Klub za traženje posla namijenjena dugoročno nezaposlenim osobama kao i svim nezaposlenima kojima je potrebna podrška u aktivnom traženju posla, pokrenuta uz podršku Vlade Švicarske, putem Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Druge objave u kategoriji