Search

Situacijska analiza Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke

Služba za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke danas je domaćin sastanka sa YEP timom.  Tokom sastanka je prezentovan nacrt Situacijske analize koja je izrađena nakon što je stručni tim Projekta (u sastavu prof.dr. Bahrija Umihanić vanjski suradnik, Zdenka Kovač vanjski suradnik i Venesa Omerhodžić) tokom decembra obavio  posjete  i intervjue sa zaposlenicima sve četiri podružnice, te obavio brzi uvid u trenutno stanje, kako bi se napravila procjena mogućnosti uvođenja reforme i predložili koraci za modernizaciju Službe.
Također je razgovarano o imenovanju Radne grupe koju će činiti uposlenici Službe koji će biti odgovorni za praćenje provedbe Reformskg paketa, ali je fokus bio na glavnim nalazima Situacijske analize, odnosno prednostima i preprekama sa kojima se susreće Služba za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke u svom radu te prijedlozima za unapređenje rada.

Ravnatelj Službe je iskazao spremnost i potvrdio opredjeljenost za nastavak saradnje, te su dogovoreni naredni koraci, među kojima i studijske posjete drugim službama za zapošljavanje (nije isključeno i regionalnim poput HZZ gdje se već primjenjuju nove metode izvjesni period), a kako bi Radna grupa preuzela znanje i iskustva sa terena i adekvatno nove metode implementirala u Službi, a uz podršku Projekta. 

 

Druge objave u kategoriji