Search

Škola kreativnog dokumentarnog stripa: Zumiraj strip: Budućnost je sada!

POZIV NA UČEŠĆE
Pravo Ljudski Film Festival
Zumiraj strip: Budućnost je sada!
Škola kreativnog dokumentarnog stripa
14- 16. 11. 2014.

Pravo Ljudski poziva sve kreativne borce i borkinje sadašnjosti (i one koji će to tek postati) da se prijave za učešće na 1. školi kreativnog dokumentarnog stripa Zumiraj strip.

Sadašnjost stvaramo, odmjeravamo, propitujemo i prepravljamo kroz umjetničke forme poput stripa.

Nekima je retro, nekimo moderno, nekima hipsteraj, nekima cool, nekima nerdy.

Nama je kreacija, alternativni način izražavanja, konstruktivna kritika i komunikacija.

A prije svega za Zoomere i Zoomerice, kao i za Pravo Ljudski, još jedna platforma, poligon i igralište, i novi set granica van kojih možemo bojiti.

Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Bosne i Hercegovine, sa ili bez iskustva u pravljenju dokumentarnih stripova u uzrastu od 17 do 21 godine da se prijave na 1. Školu kreativnog dokumentarnog stripa!

Zumiraj strip! održat će se u Sarajevu od 14. do 16. novembra.

Troškove puta, smještaja i hrane tokom škole snosi Pravo Ljudski.

Zumiraj strip! organizovan je uz podršku SHL Fonda omladinskog angažmana.

Voditelji radionice:
Filip Andronik, rođen 1981. godine, je nagrađivani crtač stripova, dizajner i stand up komičar iz Sarajeva, BiH. U dosadašnjoj karijeri radio je na stripovima objavljivanim u novinama i magazinima u BiH, u specijaliziranim strip časopisima iz inostranstva kao i u mnogim drugim publikacijama. “Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem” je njegov najpoznatiji autorski projekat.

Neven Misaljević, rođen 1979. je novinar i urednik Stripnjak Comics, također je i ilustrator/dizajner mnogih printanih materijala iz područja ljudskih prava i ekologije. Radioničar je List festa Sarajevo i voditelj kreativnih/aktivističkih radionica stripova, igračaka i terarija za djecu i mlade.

Aplikacione forme i više informacija: Poziv-Zumiraj strip PrijavniObrazacZumirajStrip

Molimo da popunjen prijavni obrazac, koji šaljemo u prilogu pošalješ do:  2. novembra  2014na e-mail adresu:zoomrights@pravoljudski.org

Druge objave u kategoriji