Search

Služba za zapošljavanje HNŽ/K: Uskoro rekonstruisana podružnica Čitluk na usluzi nezaposlenima

U toku su finalne pripreme za otvaranje renovirane podružnice Čitluk Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije/kantona u kojoj će infrastruktura biti prilagođena novom modelu rada i primjeni Reformskog paketa. Svečano otvaranje podružnice je planirano za 17.02.2017. godine nakon čega će nezaspolenim licima biti omogućeno učešće u savjetodavnom procesu i efikasno administriranje prava koja proizilaze iz statusa nezaposlenosti. 

Novi prostor se nalazi u ul. Kralja Tomislava bb, a  Služba za zapošljavanje HNŽ/K je izdvojila značajna sredstva za renoviranje i uspostavu odgovarajuće infrastrukture koja u potpunosti odgovara potrebama jedne moderne javne ustanove za zapošljavanje. Vlada Švicarske je u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) podržala stručnu obuku uposlenika kako bi što kvalitetnije obavljali poslove predviđene novim paketom usluga koje će biti pružene svim zainteresovanim licima kao i opremanje podružnice kroz nabavku kancelarijskog namještaja. 

Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije/kantona je jedna od četiri kantonalne službe koje uz podršku Vlade Švicarske u okviru Projekta zapošljavanje mladih (YEP) provode reformu procesa rada a sve u cilju povećanja stope zaposlenosti i brže integracije mladih osoba na tržište rada. 

 

Citluk namjestaj 1 Citluk namjestaj 3Citluk namjestaj 2

 

 

Druge objave u kategoriji