Search

Služba za zapošljavanje TK i zvanično domaćin trećeg Foruma službi zapošljavanja

Danas je održan sastanak Organizacionog odbora Foruma službi zapošljavanja na kojem je ozvaničen domaćin Foruma, a to je Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. 

Forum je predviđen kao događaj koji okuplja predstavnike javnih službi za zapošljavanje i drugih aktera na tržištu rada kako bi kroz konstruktivan dijalog razgovarali o konkretnim promjenama u sistemu javnih službi za zapošljavanje i razmjenili iskustva. U današnjem sastanku kojem su prisustvovali Federalni zavod za zapošljavanje, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona usaglašen je Program Foruma te ključne poruke koje trebaju proisteći iz dvije panel diskusije. 

Forum na temu aktivnih mjera zapošljavanja će se održati 28.marta u Tuzli. Zanimljiva iskustva iz regiona će predstaviti predstavnici Grada Pančevo koji iznose inovativnu perspektivu realizacije aktivnih mjera zapošljavanja, gdje se putem Lokalnog akcionog plana zapošljavanja implementiraju različite aktivne mjere, a Grad Pančevo ima tehnički sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje gdje sve aktivne mjere vezano za zapošljavanje rade u partnerstvu. Moderatori Foruma će biti Siniša Veselinović, Erol Mujanović i dr. Ranko Markuš. 

Druge objave u kategoriji