Search

Socijalno uključivanje kroz održivo zadrugarstvo

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) i Projekat mentalnog zdravlja, koje podržava Vlada Švicarske, provode aktivnost uspostave ogledne urbane farme na području grada Tuzle. Aktivnost se provodi u saradnji sa Gradom Tuzlom, zadrugom Agropromet i udruženjem Feniks. Cilj ogledne farme je socijalno uključivanje i radna integracija članova udruženja Feniks – korisnika usluga sistema mentalnog zdravlja. U ovom cilju, osigurava se i podrška za jačanje kapaciteta same zadruge.

Aktivnosti na uspostavi ogledne farme se provode tokom čitave ovogodišnje poljoprivredne sezone. Iako vrijeme trenutno ne omogućava dalje poljoprivredne radove, nastavljaju se napori za organizaciono jačanje uključenih aktera.

U ovom kontekstu danas je sa članovima Upravnog odbora i uposlenicima zadruge Agropromet održan sastanak na temu analize dosadašnjeg rada zadruge i planova za naredni period. Sastanku su prisustvovali i članovi udruženja Feniks od kojih se u narednom periodu očekuje znatno intenzivniji rad u samoj zadruzi.

Druge objave u kategoriji