Search

Svečano otvoren Biro Kalesija u JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona

Danas je  u prisustvu velikog broja gostiju otvoren rekonstruisani biro Kalesija, a  prisutnima se obratio i direktor Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona g. Senad Muhamedbegović koji je kazao da je ova služba u jesen 2015.g. započela reformske promjene koje još uvijek traju, a u ovom periodu su zajedničkim naporima  u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) rekonstruisani Biroi  – Gradačac, Banovići, Gradačac, Tuzla, Kladanj. 

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa direktorom Službe za zapošljavanje TK Senadom Muhamedbegovićem, predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i direktorom GOPA-e dr. Rankom Markušem danas je presijecanjem vrpce u upotrebu pustio nove prostorije Biroa za zapošljavanje. 

Dvadeset godina, ljudi uposleni u Birou rade u skučenim i neuslovnim prostorijama. Sada su dobili moderne prostorije i nadam se da će što manje građana iste da koristi i da će ih što više raditi u narednoj godini, kazao je općinski načelnik Sead Džafić. 

On se zahvalio i Vladi TK, Službi za zapošljavanje i direktoru GOPA-e koji su pomogli da se ovako nešto uradi u Kalesiji. 

Direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović se zahvalio načelniku na podršci koju pruža, istakavši da je ovo peti rekonstruisani objekat Biroa za zapošljavanje u TK i da će se istim tempom raditi i naredne godine.

 Pored uređenih šaltera za prijem osoba koje traže posao, u novim prostorijama će im biti pružena i pomoć kroz Klub za traženje posla. 

Cilj rekonstrukcije bio je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu. Nove metode tiču se razdvajanja administrativnih poslova i savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

Da je riječ o čvrstoj opredjeljenosti menadžmenta da se istraje na ovom putu govori i činjenica da Služba za zapošljavanje Tuzlanskog Kantona sufinansira sve aktivnosti pa će tokom naredne godine nove metode biti uspostavljene i u biroima  Srebrenik i Gračanica,  te se svi koraci planiraju u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) koji je uz podršku Vlade Švajcarske inicijator i generator reforme. 

 

 

 

Druge objave u kategoriji