Search

Svečano otvorena Podružnica Čitluk u Službi za zapošljavanje HNŽ/K

Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije/kantona je u petak, 17.02.2017.g. otvorila renoviranu podružnicu Čitluk na novoj adresi u ulici Kralja Tomislava bb. Ovim su stvoreni preduvjeti za implementaciju novog modela rada sa klijentima u Podružnici Čitluk, sa fokusom na savjetodavnu funkciju, a u skladu sa principima Reformskog paketa kojeg implementira Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske.

Nova infrastruktura Podružnice Čitluk posjeduje moderno uređene prostorije, šalter salu za obavljanje administrativnih poslova, info zonu za informisanje o pravima i obavezama nezaposlenih, te ureda za savjetodavce u cilju pružanja individualnih savjetovanja i salu za grupni rad za izvođenje grupnih oblika savjetovanja, informisanja i sastanaka sa predstavnicima poslovne zajednice.

Iako je infrastruktura jako važna za poslovanje, mnogo je bitniji kvalitet usluga koji će biti pružan. Uz savremenu opremu i educirane zaposlenike, klijenti će moći koristiti usluge savjetodavne podrške, kvalitetnije posredovanje i brže administrativne usluge.

Primjena novih metoda rada u Podružnici Čitluk će započeti odmah po otvaranju novih prostorija, a Služba je ranije nove procedure i metode rada već počela primjenjivati u Podružnici Mostar – Odjeljenje I.

Otvaranje Podružnice (4) Otvaranje Podružnice (6)

Otvaranju Podružnice Čitluk prisustvovali su ministar prometa i veza Hercegovačko- neretvanske županije g. Stjepan Krasić, predstavnik Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije g. Dario Topić, načelnik Općine Čitluk g.Marin Radišić, predsjedatelj Općinskog vijeća g.Predrag Smoljan, ravnatelj Službe g. Vlado Čuljak, Haris Huskić rukovodilac Odjeljenja za tržište rada i gđa Snježana Dedić Rukovodilac sektora za upravljanje projektima ispred Federalnog zavoda za zapošljavanje, te rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) dr Ranko Markuš.

Slike Podružnice Čitluk prije renoviranja:

 Biro Citluk (trenutni prostor) Biro citluk (vanjski) Biro Citluk

Druge objave u kategoriji