Search

Takmičenje za najbolji poslovni plan

 Projekat “Studentsko preduzetništvo”, pod motom Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom, realizuje se treću godinu za redom od strane Centra za istraživanja i studije GEA Banjaluka, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).  

Riječ je o projektu koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi.

Projekat je namjenjen svim studentima i studenticama državnih i privatnih fakulteta u BiH koji su zainteresovani za ulaganje u sebe i pokretanje vlastitog biznisa, bez obzira na fakultetsko usmjerenje.

Potrebno je da studenti pojedinačno ili kao tim prijave svoju ideju za učešće u programu “Imam ideju”, gdje će im biti pružena stručna podrška kroz praktičnu školu za poslovne ideje u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, kako bi što uspješnije pretočili svoje ideje u konkretne biznis planove. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Pored toga, svi polaznici će dobiti certifikat o učešću u školi za poslovne ideje, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje. Za devet najperspektivnijih biznis planova i ove godine će biti obezbjeđeno po 4.000 američkih dolara. Kao i prethodnih godina, krajem godine će biti organizovan Poslovni forum mladih u cilju prezentacije pobjednika, razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja mladih sa predstavnicima privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, te međunarodnih organizacija.

Rok za prijave studentskih ideja je 09.03.2014. godine, a škola preduzetništva na Univerzitetu Banjoj Luci, Univerzitetu u Sarajevu i Sveučilištu u Mostaru počinje u drugoj polovini 3. mjeseca. Više informacija o načinu prijavljivanja i projektu “Studentsko preduzetništvo” možete pronaći na web stranici www.imamideju.ba.

– See more at: https://www.gea.ba/latn/?page=7&kat=19&vijest=288#sthash.eAHke5YX.dpuf

Druge objave u kategoriji