Search

Travničanke i Travničani su još jednom pokazali da imaju poduzetnički duh!

Impakt Travnik

Sedam učesnika i učesnica IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u Travniku danas je prezentiralo svoje poslovne ideje, a što je rezultat sveobuhvatnog programa podrške poduzetništvu koji Investicijska fondacija Impakt realizira u saradnji sa Općinom Travnik.

Kao i u predhodnim lokalnim zajednicama, ideje se prezentiraju pred stručnom komisijom koju su činili  Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fonacije Impakt, Elma Pružan, savjetnica za privredu Općine Travnik i Mujo Ćejvan, viši stručni suradnik za obrtništvo Ministarstva prorivrede SBK.

Svoje poslovne ideje prezentirali su:

  • Samir Vareniković – stolarsko-staklarski obrt
  • Edin Čičak – „Posrednik u prodaji BUYROOM“
  • Dinka Kahrić – Magic Knot
  • Adin Pinjo – agencija za promociju ADD-INN
  • Selvedina Bašić – „Leptirić“
  • Irmana Vareniković – Hostel Turizam Plus

Izuzetno dobre ideje zadale su težak zadatak komisiji koja se na kraju odlučila da će Adin Pinjo i Irmana Vareniković dobiti bespovratna finansijska sredstva i dodatnu stručnu mentorsku podršku.

 „Već drugu godinu implementiramo IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Travniku i uvijek se radujemo dolasku ovdje. Općina Travnik zaista prepoznaje potrebu da se poduzetništvo razvija i pruža podršku na različite načine, između ostalog i kroz naš IMAPAKT inkubator poslovnih ideja. Mi u Investicijskoj fondaciji Impakt volimo reći da stvaramo uspješne biznise što potvrđuje činjenica da je procenat održivosti podržanih biznisa 95% i uvjereni smo da će današnji podržani biznisi biti uspješni“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Više informacija o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na: www.impakt.ba

Investicijska fondacija IMPAKT: Belma Gijo, službenica za marketing i PR, Šibenska 3, Sarajevo, Tel/Fax: +387 (0) 62 157 464

Druge objave u kategoriji