Search

Najava finalne prezentacije IMPAKT inkubatora u Teočaku i Sapni

Dvije komšijske/susjedene općine sutra (14.7.2022.g.) imaju finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koji se provodi u sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Općine Teočak i Općine Sapna.

Finalna prezentacija u Teočaku održat će se u 10:00 u zgradi Općine Teočak, a zatim u Sapni u 14:00, zgrada Općine Sapna.

U obje općine svoje ideje prezentirat će se po tri poslovna poduhvata koja su se razvijala tokom poduzetničke obuke koju su predhodno pohađali. Na finalnoj prezentaciji bit će dodjeljeni i potvrde o učešću u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja za sve polaznice i polaznike iz ove dvije općine. Najbolje rangirani će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Ove aktivnosti provode se u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine.

Druge objave u kategoriji