Search

U Banjoj Luci danas zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade RS-a

Vlade Republike Srpske i Federacije BiH održat će danas u Banjoj Luci zajedničku sjednicu na kojoj će razmatrati informaciju o realizaciji obaveza iz Reformske agende za BiH za period od 2015. do 2018. godine i pisma namjere.

“Na zajedničkoj sjednici bit će razmotrena i informacija o aktivnostima u borbi protiv sive ekonomije, informacija o putnim komunikacijama, a biće definisana i metodologija održavanja budućih zajedničkih sjednica i način utvrđivanja dnevnih redova”, navodi se u najavi iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Početak zajedničke sjednice zakazan je za 13:00 sati u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, a konferencija za medije za 14:30 sati u Pres-centru Vlade Republike Srpske.

Zajedničkoj sjednici prethodit će bilateralni sastanci ministara iz vlada Republike Srpske i FBiH u terminu od 12:00 do 13:00 sati u kabinetima ministara. Predstavnici GOPA mbH će danas imati sastanke sa predstavnicima Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite vezano za akcione planove za implementaciju Strategije zapošljavanje Republike Srpske.
Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je uoči sjednice da je ovo dobar način jačanja reformskih procesa u BiH kroz saradnju zvaničnih institucija.

“Jedan od najvažnijih je uspostavljanje trajnih i efikasnih mehanizama za suzbijanje sive ekonomije na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Ta nastojanja ne bi bilo moguće ostvariti ukoliko bi bila provođena samo unutar jedne strane međuentitetske linije i zato ćemo o tome posebno razgovarati”, rekao je Novalić.

Druge objave u kategoriji